Menu

Wat moet je doen als je boot gezonken is

Een van de ergste dingen die tijdens een boottochtje kunnen gebeuren is dat uw boot te water raakt of erger nog, kapseist. Er kan van alles misgaan op het water en op een bepaald moment tijdens uw vaarcarrière kunt u geconfronteerd worden met de harde waarheid van een zinkende boot. Misschien heeft u een grote golf geraakt, waardoor er water naar binnen stroomde of is er ergens een lek ontstaan. Ongeacht de reden waarom uw boot water maakt, is het belangrijk te weten wat u moet doen en hoe u met de situatie omgaat. Hier zijn enkele tips die u kunnen helpen bij het omgaan met een zinkende boot.

Zelf hozen en lichten

Als er te veel water in de boot komt is het natuurlijk belangrijk om te hozen. Er zijn verschillende manieren om te hozen maar zorg dat je er altijd op voorbereid bent dat het nodig is. Als de boot al gezonken is is het belangrijk om deze te lichten. Gezonken boot laten afvoeren uit het water is mogelijk wanneer het een kleine boot betreft maar als het u niet lukt is het tijd om wat hulp in te schakelen.

Gezonken boot laten afvoeren

Schakel een professional in

Als het dan toch zover is dat uw boot is gezonken, door een ongeluk of door verval, dan is het belangrijk om zo snel mogelijk contact op te nemen met een professioneel die de boot kan hozen, lichten en Bergen. Het is ook mogelijk om hiervoor een bootsloperij in te schakelen. Zij zullen de oude boot opruimen en de onderdelen recyclen waardoor het ook nog eens een duurzame keuze is.

Ook voor grote schepen

Niet alleen voor kleine boten maar ook voor grote schepen die gezonken zijn is het mogelijk om een bergingsbedrijf in te schakelen. Net als de bootsloperij zullen zij de boot komen lichten en bergen. Hierbij zijn zware vaartuigen en machines nodig dus houd er wel rekening mee dat hier kosten mee gepaard gaan. Vraag een offerte op om te ontdekken hoeveel het kost om uw oude boot op te ruimen.