Menu

Boot gezonken? Wij halen hem weer boven water

Is uw oude boot gezonken? Dan is het belangrijk om deze snel en goed te verwijderen. Het kan ook schadelijk zijn voor het milieu als een oude boot volledig onder water ligt. Zeker bij een motorboot omdat er dan olie in het water kan raken. Het is belangrijk om een milieuboete te voorkomen en een gezonken boot zo snel mogelijk op te ruimen. Ook het hozen en lichten van een boot kunt u in de meeste gevallen het beste overlaten aan een professional.

Boot hozen en lichten

Als een boot nog niet helemaal gezonken is dan is het belangrijk om deze eerst te hozen. Als al het water eruit is dan wordt het ook een stuk makkelijker om de boot te lichten en uit het water te halen. De oude boot kan vervolgens naar een stortplaats worden gebracht maar kan ook naar een bootsloperij worden gebracht voor onderdelen. Dit is een duurzame oplossing omdat de oude boot dan ook nog eens gerecycled wordt.

Voorkom een milieuboete 

Een gezonken boot kan olie lekken en ook op andere manieren schadelijk zijn voor het milieu. En daarnaast zorgt het ook nog voor gevaar omdat anderen tegen het gezonken vaartuig op kunnen varen. Het is dus zeker belangrijk om ongelukken en boetes te voorkomen door de gezonken boot snel en professioneel te laten verwijderen. Gelukkig zijn er speciale bedrijven die beschikken over de juiste vakmannen, ervaring en gereedschappen om uw oude boot professioneel op te ruimen.

Bootsloperij en ophaaldienst

Als bootsloperij hebben wij ook een eigen ophaaldienst en kunnen we tegen geringe kosten een oude boot ophalen. Het maakt niet uit of uw boot al gezonken is, wij halen deze uit het water met eigen voertuigen of vaartuigen indien nodig. Er zijn wel kosten verbonden aan een gezonken boot afvoeren. Maar u voorkomt hiermee dus de kans op een boete in de toekomst. En alles is weer netjes opgeruimd.